dinsdag 3 november 2009

Het kakt in

Oktober is mede door de spierblessure een dramamaand geworden met net 127 km totaal. Het wordt nog doorfietsen om het record van vorig jaar te breken. Afgelopen vrijdag voor het eerst in tijden weer voorzichtig gefietst naar het werk en op de terugweg maar de metro genomen. Zaterdag met Frank bij het eerste en tweede wezen kijken en een test gedaan met live-twitteren vanaf Frank’s telefoon naar de webpagina van Charlois Europoort. Dat ging veelbelovend en de reacties waren ook prima. Was ik aanvankelijk nogal anti-twitter, ik zie nu wel het potentieel, met name voor live-verslaggeving. Aangezien een twitter-bericht niet meer dan 140 karakters kan bevatten, zou je iets moeten bedenken met FEN-notatie om live ook de stellingen door te geven. Mensen kunnen die ascii-string dan plakken in hun schaakprogramma en de stelling bekijken. Moet je wel een schaakwidget op de telefoon hebben met FEN-output natuurlijk. Of anders heel erg bedreven zijn in FEN. Dat dan weer wel.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

vraag me af of het toegestaan wordt .. theoretisch zou je iemand op de wc zo'n stelling kunnen sturen met je phone en een second opinion vragen van onze grote schaakvriend rybka

PeterK zei

Ja je hebt volkomen gelijk, het moet ook reglementair mogen! Maar dan zou ik zo'n truc nu ook al kunnen doen vanuit de commentaarzaal bij een toernooi. Tis wel interessante materie.

Labbekakritje met bakkie in Delft

45 km