maandag 14 maart 2011

Rustige zondagmiddag in Midden-Delfland

Aan het einde van week 10 is dan toch de eerste 1000 km een feit. Niet dat het enorm belangrijk is natuurlijk, maar als je eenmaal in gedachten neemt om gemiddeld 100 km per week vol te houden dan gaat zoiets toch meer leven dan je zou denken (of zou willen?!). In ieder geval geeft het geen slecht gevoel! De zondagmiddagrit met Frank van gisteren was heerlijk relaxed en totaal niet voorbereid. Weinig wind, geen zon, maar een redelijk aangename temperatuur van 14 graden. Vanaf Vijfsluizen werd onze eerste target het rustieke kerkdorpje ‘t Woudt. Het traject daarheen kunnen we natuurlijk geblinddoekt rijden. Onderweg al aardig wat lammetjes nabij Maasland, wederom twee buizerds dicht bij elkaar dansend in de lucht en natuurlijk weilanden vol ganzen en ook wat hazen. Ook geluiden van de Kievit. Afgelopen week werd in Maasland dan ook het eerste Kievitsei gevonden. Bij de Kwakel een lekkere lange drinkstop en toen via Schipluiden naar ‘t Woudt. Net na Schipluiden zoefde een gele banaan voorbij die ik begroette met “Hoi Eduard!”. Geen idee of het Eduard Botter was, maar met standplaats Wateringen moet dat toch haast wel? Bovendien zie ik nu dat hij gisteren inderdaad een rondje heeft gemaakt. Wie we wel misgefietst zijn is clubgenoot en gemeenteraadslid Arno Bonte, die deze middag ook een ritje door Midden-Delfland heeft gemaakt, en wel op de Twitterfiets!

Op een bankje voor het kerkje van ‘t Woudt namen we onze volgende break, aangezien koffiehuis De Hooiberg nog dicht is zo vroeg in het seizoen. Dus nog geen Woudtse Plakken helaas. Na deze stop wilden we aanvankelijk naar Leiden fietsen via Kijkduin en Wassenaar. Dat werd later echter weer bijgesteld toen we eenmaal in Kijkduin waren. Na ‘t Woudt en Wateringen, ging het alsmaar rechtdoor, langs de Uithof, richting de duinen. Bij de Groen van Prinstererlaan stuitten we zowaar op de 37e City-Pier-City loop. Hier werd het even moeilijk rijden, we moesten noodgedwongen het parcours volgen, maar redelijk soepel arriveerden we toch bij Kijkduin. Op het bekende bankje voor de frietkraam een stop om de energie weer op te laden en even met leedvermaak drukke zondagmiddagmensen met drukke kinderen bekijken. Inmiddels leek het ons beter om toch maar tegen de wind in naar de Hoek te rijden en daar de trein te pakken naar Schiedam. Altijd goed voor de conditie om een beetje te stoempen. Het ging overigens zonder al te veel problemen, geen wind van betekenis. Even na half vijf waren we bij de Hoek en rond vijf uur weer thuis. Mooie rit! 52 km.

Lees ook het verslag van Frank.

2 opmerkingen:

Mooistadskanaal zei

Zo weer een ritje lees ik. Nu hopen dat het mooie weer een beetje wil doorzetten.

PeterK zei

Ik hoop het ook, al moet ik zeggen dat dit best wel ideaal fietsweer was. Misschien iets meer zon en een paar graden er bij zou het helemaal compleet hebben gemaakt.

Labbekakritje met bakkie in Delft

45 km