dinsdag 9 maart 2010

Eindelijk goed op weg!


Maart valt tot nu toe zwaar tegen. De 483(!) km van vorig jaar maart gaat er echt niet komen met deze kou en neerslag steeds. Maar de eerste echte rit zit er inmiddels wel op! Afgelopen zondag reed ik met Frank en nieuwe fietscompaan Lennart vanuit Gouda langs de Vlist naar Schoonhoven en vervolgens door de Alblasserwaard via onze bekende route naar Alblasserdam, alwaar we de waterbus naar huis namen. Met 58 km geen echt lange rit, maar gewoon lekker relaxed en eindelijk weer eens in de natuur! Daar viel overigens nog weinig van te merken, op de vele ganzen na. De enige leuke spots waren twee baltsende futen en bij de theetuin een brutaal roodborstje en hoog in een boom een puttertje!



We reden vanaf station Gouda Goverwelle een route die we al een paar keer eerder reden, maar nu in tegengestelde richting. De wind was NO dus zaak om deze zo weinig mogelijk tegen te hebben. De gevoelstemperatuur lag onder het vriespunt. Frank en ik waren goed ingepakt maar Lennart had de kou toch wel enigszins onderschat door zonder handschoenen op te komen draven. Gelukkig was met name het laatste deel door de Alblasserwaard wel erg lekker met de wind in de rug en de knallende zon op het bolletje. Onderweg een stop in Schoonhoven voor koffie met appeltaart en natuurlijk lieten we Lennart in de Alblasserwaard even kennismaken met de beroemde theetuin De Winde. De dame van de theetuin had nog geen stoelen en tafeltjes staan, maar bij het tuinhuisje stond een bankje waar we onze boterhammen konden nuttigen en even later kregen we toch lekkere koffie aangeboden! Altijd vriendelijk en met goede service!

Eigenlijk wilden we gewoon naar huis fietsen vanaf Alblasserdam, maar eenmaal aangekomen in Alblasserdam bleek de animo gezien de kou toch wat minder en vonden we het voor een eerste rit eigenlijk wel prima zo en de waterbus bracht ons tegen vijf uur weer bij de Erasmusbrug.

Een leuke rit, zeer ontspannend en leuk dat Lennart meeging en hij wil zeker vaker mee! Alleen neemt hij de volgende keer wel de racefiets zei hij!

1 opmerking:

willem zei

Hé Adelaar, dat hoort leuk je eerste kilometers weer gemaakt. We wachten nog even met steeds -5/-6 raden is het hier nog niet te doen om even te gaan fietsen, maar zin hebben we er wel weer in.
üit het mooie stadskanaal"

Labbekakritje met bakkie in Delft

45 km