zondag 21 maart 2010

Standaard seizoensopener


Een van de seizoensopeners de laatste jaren is de rit vanuit Heemstede langs de kust terug naar Schiedam. Laatst zouden we die rit al rijden met Lennart er bij maar toen was helaas de NS spelbreker en moesten we uitwijken naar een heel andere rit, die overigens prima verliep en in de smaak viel! Maar vandaag was het dan toch zo ver, de wind ideaal vanuit noord en fraaie zon. Om kwart voor twaalf namen we de trein vanuit Schiedam CS en om even na half een konden we starten. Het werd inderdaad weer een prachtige seizoensopwarmer. De zon zorgde voor net voldoende warmte en met de wind toch grotendeels in de rug reden we de bekende route, eerst vanuit Heemstede naar Zandvoort, dan door de duinen naar Noordwijk, Katwijk, Den Haag, Kijkduin en deze keer door naar de Hoek waar we de trein terug namen naar Schiedam. Tegen die tijd zaten we er allebei wel een beetje doorheen na al het geklim over de duinen en we vonden de 71 km meer dan voldoende. Bij iedere badplaats stopten we even op de boulevard en genoten we van het fraaie weer en de drukte. Met name in Noordwijk was het weer filevorming met mensen die niets anders deden dan bumper aan bumper rondjes rijden over de boulevard in de hoop dat er een plekje vrij zou komen om de auto neer te planten. Zielige figuren. Zandvoort was gelukkig een stuk rustiger, al liep wel het strand behoorlijk vol en zagen de terrasjes van de paar reeds opengestelde strandtenten zwart van de mensen. De lente is nu echt begonnen immers en iedereen wilde er zo te zien vandaag even tussenuit!

Onderweg nul komma nul spots, geen vosje, geen bijzondere vogel, niks. Wellicht te druk in de duinen, waar de bakstenen ons links en rechts voorbij schoten en ter hoogte van de Hoek de Adelaar zelfs bijna in het zand naast het pad lieten happen. Onderweg probeerde Frank nog wat foto’s te twitteren maar de 3G-ontvangst langs de kust is pet. Maar goed, leuke rit, prima bevallen, minder zadelpijn al en we naderen onze eerste 100+ heb ik het gevoel, al had deze rit niet veel langer moeten duren, de trein bij de Hoek was een zegen.

Onderstaand trouwens een voorbeeldje van de 12x zoom Panasonic Lumix compact die ik "meesleep" (hangt aan tasje aan het stuur) en die me steeds meer gaat bevallen. De vuurtoren van Noordwijk, eerst normaal, dan de top met 12x zoom uit de hand! (klik voor grotere versie). Deze camera is echt enorm stabiel bij 12x zoom, ik zie nooit bewegingsonscherpte.



Geen opmerkingen:

Labbekakritje met bakkie in Delft

45 km