donderdag 26 augustus 2010

Schaakfietstocht revisited


Steeds groter wordt de drang om nog iets van het fietsjaar te maken. Een top-5 samenstellen van 2010 zal nog moeilijk worden als het zo doorgaat, geen echt spectaculaire ritten nog en ook geen monsterafstanden. De mooiste rit tot nu toe was die naar Middelburg van 23 mei (107 km). Ook het totaal is niet geweldig. Daarom heb ik mij voorgenomen om de komende 10 weken minstens 100 km per week te rijden. En dan niet puur om de kilometers te maken, maar zo veel mogelijk ook gevuld met leuke ritten als het even kan. Deze week werd al snel duidelijk dat het fietsen tussen de regendruppels door zou worden en daarom moest iedere kans worden aangegrepen. Gisteren werd de regen pas voorspeld voor het eind van de middag. Dus daarom rond het middaguur maar een ritje gewaagd. Gezien de (niet zo sterke) W-wind eerst maar tegen de wind in en in aanmerking kwam een rondje Brielse Meer met een bezoekje aan de kikkervennetjes in Oostvoorne.

Het werd bijna een replica van de 1e Charlois Europoort Schaakfietstocht, maar dan omgekeerd. Via de landtong heen dus. Bij de Hartelbrug werd flink gewerkt en later las ik dat hier een aparte fietsbrug gaat komen en dat de Hartelbrug zelf verbreed gaat worden naar vier rijstroken. Als je via die fietsbrug ook op de landtong kunt komen zou dat mooi zijn! De wind viel mee en de zon scheen nog op de heenweg. Dus lekker relaxed tussen de schapen door rijden en af en toe een drinkstop. Aan het eind meteen rechts rond het Oostvoornse Meer en naar de vennetjes. Deze bleken al grotendeels opgedroogd! Vreemd eigenlijk gezien de regenval van de laatste tijd. Ik zag wel wat kikkers wegspringen en hoorde ze ook in de rietkragen, maar kreeg ze niet voor mijn camera. Ook de libelles waren te beweeglijk. Het was wel heerlijk rustig overal, er waren onderweg meer bramenplukkers dan fietsers.



Na enige tijd rondstruinen werd het tijd voor de terugweg, nu via de andere kant van het Brielse Meer en eerst maar weer eens door Kruiningergors. Ook hier heerlijke stilte en slechts wat late kampeerders die aan het inpakken waren. Vervolgens een flinke pauze bij de Steenen Baak uiteraard, altijd een gaaf plekje. Nu met de wind mee ging het al snel 25+ en in no time was ik langs Zwartewaal, Heenvliet en Geervliet. Toen de Hartelbrug wederom opdoemde begon het licht te druppelen. Gelukkig zette het niet echt door en redelijk droog kon ik de thuishaven bereiken na een lekkere 72 km. Nu hopen dat het weekend nog wat gaat brengen!


Geen opmerkingen:

Labbekakritje met bakkie in Delft

45 km