zondag 11 januari 2009

Schraal tochtje


Voor de derde maal in dit weekend trok ik er op uit vandaag, een uniek gegeven in deze koude maand. Het was dan ook het mooiste schaatsweekend ooit wat mij betreft. Frank wilde mijn tochtje van afgelopen vrijdag ook wel eventjes doen nog en dus vertrokken we om twaalf uur vanaf Vijfsluizen richting de Broekpolder. Reeds bij het begin van de Vlaardingervaart sloeg de gekte toe, met echt weer duizenden mensen op het ijs. We namen wat foto's vanaf de houten brug en reden toen om de golfbaan heen langs het water naar de Foppenplas. Onderweg maakten we nog een stop om de taferelen te bekijken bij Vlietzicht. Muziek, drank en heel veel gezelligheid op het ijs. Bij de Foppenplas was het een stuk rustiger op het ijs en hier merkte je dan ook meteen hoe schraal de wind was vandaag. Om de Foppenplas gereden kwamen we bij het Jachthuis en ook hier een tent met muziek en het zag zwart van de mensen op het ijs. We liepen even over het ijs van kant naar kant om weer wat mooie plaatjes te schieten. Daarna reden we de Kwakelweg af en langs de Gaag naar Schipluiden. Bij de molen was zo te zien een stempelpost want vandaag werd de Westland toertocht gereden. Veel klunende schaatsers en een lange rij auto's die er niet door konden en steeds moesten wachten, eindelijk eens de omgekeerde wereld.
Na Schipluiden reden we langs het jaagpad weer naar Vlaardingen met volop de wind tegen en dat werd tranende ogen en met de blik op oneindig stampen. Bij een korte stop om nog even het ijs op te gaan zagen we in de verte ook nog een opgeschrikt vosje door het weiland rennen! Eenden genoeg om hem van voedsel te voorzien, de vele reigers die we zagen daarentegen leken het moeilijk te hebben, een aantal zat ineengedoken en bibberend in het weiland voor zich uit te staren, dromend van een voorjaar met lekkere kikkertjes.
Na nog een stop bij Vlietzicht, waar de massa mensen alleen maar aangroeide, hadden we het wel gezien voor vandaag en een fantastisch fietsweekend kwam tot een eind met weer 45,47 km er bij. Meteen weer een klein record, want ik heb in die drie dagen nu al meer gereden dan in heel januari 2008!

3 opmerkingen:

DeMart zei

Jullie zijn goed bezig! Mogelijk hebben jullie al meer kmz weg dan de Baksteen!
Mag je nog meespelen voor de beker tegen CHESS?

PeterK zei

Mijn score tegen de Baksteen is dusdanig dat ze mij er wel buiten laten schat ik :-)

DeMart zei

Zou jammer zijn! We zullen het zo ie zo zwaar krijgen tegen jullie...

Labbekakritje met bakkie in Delft

45 km