maandag 1 juni 2009

Kikkers cameraschuw


Het is inmiddels een prachtig Pinksterweekend gebleken en dus werd er volop gefietst. Zaterdag had ik weinig tijd i.v.m. een verjaardag, maar het lukte desondanks om in de middag met Frank een kort ritje te maken, ook om even de nieuwe camera uit te testen. Het werd een ritje over de landtong bij Spijkenisse naar Oostvoorne en van daar naar de Maasvlakte en met het pontje naar Hoek van Holland om vervolgens de trein terug te nemen naar Schiedam. We blijven tenslotte Bob den Uylers in hart en nieren, wij willen geen wind tegen en met warme dijen thuiskomen. Het Voorns duin werd natuurlijk uitgekozen vanwege de kikkers. Een nieuwe camera met 12x zoom en HD-film optie wil je daar wel even uitproberen met al die rondspringende kikkers en scherende libelles. De heenreis over de landtong (eerste keer dit jaar) was heerlijk met de wind in de rug en in no time waren we aan het eind van het Brielse Meer en reden we naar de vennetjes. Vol verwachting naderden we het beruchte eerste ven van de vorige keer, in de Voornse volksmond (hoorden we later) het kikkerven genoemd. We zagen al meteen een jongen met een enorme Bigma zitten van zeker 700mm. Maar schijnbaar schoot ie voornamelijk libelles, want kikkers waren er niet! Slechts hier en daar schoot een schuwe kikker weg, maar niets vergeleken met de party van de vorige keer. Etterbakjes! Wel zweefde er een enorme Grote Keizerlibel, maar die bleef maar knokken met Viervlekken en ging geen moment zitten. Die had ik toch wel even willen schieten. We bezochten ook nog wat andere bekende vennetjes en kwamen nog een fotograaf tegen die ons ook een speciaal vennetje wees. De man kwam mij bekend voor, maar pas toen hij weg was viel het kwartje, het was natuurlijk Joop Knipscheer (Het Houten Paard) geweest! Diezelfde dag stuurde ik hem nog een mailtje en inderdaad, ook bij hem had de herkenning niet meteen toegeslagen. Het is dan ook al heel wat jaartjes geleden dat we elkaar regelmatig spraken, toen ik nog webmaster van de RSB was. Erg leuk toch. In het bewuste vennetje wel overal parende Waterjuffers (Watersnuffel), zie foto bovenaan (genomen met 12x zoom), maar ook weer geen kikkers.

Uiteindelijk vertrokken we maar naar de Fast Ferry en namen de boot van kwart over vijf. Een heerlijke (te korte) vaart weer en met de trein in de Hoek waren we ook snel weer thuis. In totaal 54 km.


1 opmerking:

DeMart zei

Ik ben de laatste tijd, vaak onbedoeld, meer van het "Anti-Bob den Uylen" Zie mijn weekendje Zeeland met 2x 100 km wind (kracht 6 tot 8) tegen....

Labbekakritje met bakkie in Delft

45 km