vrijdag 1 mei 2009

Koninginnedag met bizar staartje


Toen gisteren even na twaalven half Nederland voor de buis zat om geschokt de verwikkelingen in Apeldoorn te volgen, zaten Frank en ik nietsvermoedend op de Waterbus richting Alblasserdam en even later snorden we langs de molens van de Kinderdijk en door de groene polders van de Alblasserwaard voor een mooie tocht. Zonnetje op het bolletje en weinig wind. Nergens onderweg hebben we ook maar iets gemerkt van de commotie elders in het land en ook hoorden we er niemand over spreken tijdens de rustpauzes. In de kleine gehuchten die we onderweg passeerden werd volop gefeest met veel muziek en oranjevertoon. Alleen hing hier en daar de vlag halfstok en volgens Frank kon dat absoluut niet want daar staat een boete op. Vreemd was het bovendien toen we alsmaar meer vlaggen halfstok zagen, waarom zouden mensen dat immers doen? Uiteindelijk arriveerden we om half acht in Breukelen en toen pas ging mijn mobieltje aan en hoorden we wat er was gebeurd, zodat deze schitterende fietsdag een wel heel bizar staartje kreeg. Onderweg maakte Frank namelijk grapjes dat er wellicht een aanslag op de leden van de Koninklijke familie was gepleegd en als je dan plots te horen krijgt dat dat inderdaad waar is komt dat heel onwezenlijk over. In de trein terug konden we er niet over uit dat dit nog echt gebeurd was ook.



De rit zelf was prachtig en voor het grootste deel een herhaling van de rit van 26 april van vorig jaar, de dag voordat Frank ten val kwam. Na de Alblasserwaard en natuurlijk een bezoekje aan onze favoriete theetuin De Winde voor koffie met appelgebak (en waar de kat des huizes een heerlijk muisje had gevangen en verorberde tussen onze fietsen) reden we naar Schoonhoven via het pontje en vervolgens langs de Vlist naar boven naar Haastrecht. Een erg mooi pad is dit. Daarna langs de Reeuwijkse Plassen verder omhoog. Bij Bodegraven ging het niet naar het geplande Zwammerdam omdat we even niet over de Oude Rijn heen kwamen, en dus maar door naar Woerden en daar pas weer omhoog, naar Kamerik en Wilnis en van Wilnis tenslotte naar de eindbestemming Breukelen. De treinen hadden flinke vertraging door alle drukte in Amsterdam en dus waren we pas om kwart voor negen weer op Rotterdam CS. daarna nog een stuk naar huis fietsen en door de tunnel en met 117 km op de teller was ik om half tien weer thuis en kon al het nieuws en de beelden tot mij nemen.

En zo eindigde april met een record want de eindstand van april 2007, 691 km, werd gebroken. De afgelopen maand werd maar liefst 755 km gekard op de Gazelle! Nu reeds dik over de 1500 km, dat gaat toch steeds gekker worden.


Lees ook het verslag van Frank met de routekaart.

Geen opmerkingen:

Labbekakritje met bakkie in Delft

45 km